Balsfjord kommune har i dag 8 vannverk spredt utover i kommunen. Nordkjosbotn vannverk er det største kommunale vannverket og forsyner husholdninger og industri med stort vannforbruk. Meistervik vannverk representerer et område i utvikling med stort behov for utbedringer for å imøtekomme fremtidens behov. I tillegg forsynes kommunesenteret Storsteinnes fra det private vannbehandlingsanlegget Storvatn vassverk, som også er kommunens største vannverk. Det finnes også en rekke andre små private vannverk i kommunen.

 

Foruten Nordkjosbotn og Sagelvvatn vannverk, forsynes kommunens vannbehandlingsanlegg fra råvannskilder med begrenset kapasitet og kvalitet. For å forbedre og effektivisere vannforsyningen, vil det i flere tilfeller være mest fordelaktig å etablere overføringsledninger for å begrense antall kilder og behandlingsanlegg. For enkelte anlegg er det nødvendig å gjøre tiltak for å sikre forsyningen fra dagens anlegg.

 

Hovedplandokumentet beskriver kommunens målsetning, behov og situasjon for vannforsyningen slik den fremstår i dag. Videre presenteres tiltak for å nå de målsetninger og krav som er satt. Noen av de viktigste punktene blir å formalisere gode rutiner opp mot den daglige driften, kartlegge kummer og ledningsnett og gjøre investeringer på anleggene for å trygge forsyningssikkerheten.

«Hovedplan for vannforsyning» er utarbeidet av COWI AS i samarbeid med Balsfjord kommunalteknikk KF. Plandokumentet vil være et verktøy i kommunens budsjett- og planarbeid.

 

Innspill sendes til epost: BKT@balsfjord.kommune.no eller til Balsfjord kommunalteknikk KF  Sagelvvassveien 6, 9050 Storsteinnes

Innspill merkes <23/447 – Merknad til hovedplan avløp>

Høringsdokumenter:
Hovedplan vann 2023 - 2032
Hovedplan vann Balsfjord kommune 2023 - 2032 - word redigert 1.1
Utvidet investeringsbehov
Drifts- og vedlikeholdsplan
Skiltplan
Lavvannsindeksrapporter
Vurdering av vannforsyning for Meistervik vv
Hovedplan vann Balsfjord kommune - kostnadsestimat