Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Informasjon om Corona i Balsfjord:

På grunn av lave smittetall regionalt  vil smittetallene ikke bli oppdatert. Ved spesielle hendelser vil kriseledelsen legge ut informasjon umiddelbart på hjemmeside og facebook. 

Husk: 

Vask hender ofte og lenge med såpe (20-30 sek)  Har du ikke tilgang på såpe/vann, bruk antibac.

Ikke hils med håndtrykk eller gi klem

Følg myndighetenes råd med hensyn til hvor mange som kan samles i ulike sammenhenger samt avstand til hverandre.

 

Les mer

Balsfjord folkebibliotek

Oppdatert 24. juni 2020

Velkommen til Balsfjord bibliotek - vi er mer enn bare bøker!

Joda, hos oss vil dere selvfølgelig finne masse litteratur, både aktuelle nyheter og gamle klassikere. (I tillegg til aviser, tidsskrifter, lydbøker, filmer, PS3, låne-PC og gratis WiFi). Men et bibliotek er mye mer enn gratis utlån over en skranke!

 

Bibliotekets åpningstider i sommer:

I uke 27 kan vi endelig åpne opp dørene for dere igjen, og slutter da med take away-tidene vi har hatt! I hele juli er det åpent hver onsdag fra kl. 10-16 og hver torsdag kl. 13-19, med noen restriksjoner (se lenger ned). I hele august vil det også være helt stengt, grunnet ferieavvikling. Smittevernregler/restriksjoner er følgende:

Ungdomsrommet med PS3/filmspiller, leker i barneavdelinga, kaffemaskin og publikums-PC er inntil videre ikke tilgjengelig for bruk.

Vi tar ikke imot skolebesøk og kommer inntil videre ikke til å holde noen arrangementer heller.

Det skal være 1 meters avstand mellom personer som oppholder seg her inne.

Vi ber om at besøkende bruker hånddesinfisering fra dispensere vi har satt fram.

Ingen som har forkjølelses- eller koronasymptomer skal besøke biblioteket. Kontakt oss gjerne om du ønsker låne noe og har andre som kan hente for deg, så ordner vi klart. Dette gjelder også om du er frisk, men ønsker å unngå muligheten for smitte.

Vi skjønner at det er flere som blir skuffet over at vi ikke kan åpne helt som vanlig, og at vi i tillegg må holde helt stengt kort tid etter gjenåpninga. Men restriksjonene er i tråd med nasjonale og kommunale retningslinjer for å forhindre smittespredning, og grunnet våre få ressurser må vi holde stengt når vi skal avvikle ferie. Vi ber om forståelse for dette og beklager bryderiet det eventuelt måtte medføre, ikke minst ønsker vi dere alle en flott og frisk sommer!»

Aktiviteter/arrangementer:

Balsfjord folkebibliotek holder en rekke kulturelle arrangementer. Sjekk ut vår aktivitetskalender og/eller vår facebookside, for å ha oversikt. Vi har holdt alt fra whiskykurs til bruktmarked – i tillegg til at vi har faste eventyrstunder for barn og språkkafeer for flerspråklige, så det er verdt å følge med på hva som skjer.
 

Du kan bruke oss hjemmefra:

Vi tilbyr Nasjonalt lånekort, som kostnadsfritt gir deg lånetilgang til over 2500 andre bibliotek i landet. Gjennom søketjenesten Bibsok.no kan du selv bestille det du ønsker til oss, slik at vi tar kontakt med deg når det ankommer. Med nasjonalt lånekort kan du også gratis benytte deg av strømmetjenesten FilmBib, som tilbyr filmer for både barn og voksne. Vi trenger bare en e-postadresse å tilknytte din lånekonto, så får du en pinkode og kan gjøre alt dette hjemmefra, i tillegg til at du kan reservere og fornye egne lån hos oss.

Spesielt for barn/unge og flerspråklige: Vi har en pedagogisk temahylle med bøker for de mer utfordrende spørsmålene og situasjonene i livet, samt bøker på både norsk og andre språk, samt snakkepakker og språkkurs for deg som er ny i Norge. Mer informasjon om temaene kan dere lese her: Temahylla.pdf

Her kan du søke i vår beholdning. (Husk at det kan fjernlånes fra andre bibliotek, dersom vi ikke har det du leter etter).

Vi har juleferiestengt i hele uke 51 og 52

 

  • Skjema
  • Priser
  • Tjenestebeskrivelser
  • Dokumenter
  • Lenker
library-3318768__340

Kontakt

Enhetsleder Roy Hansen
77 72 20 93

Biblioteksjef Hege Åsheim
482 26 250

Bibliotekar June Åsheim
482 26 250

Felles epost:
bibliotek@balsfjord.kommune.no

Besøksadrese

Rådhusgata 7
2. etg i Mathisenbygget
Storsteinnes

Postadresse

Balsfjord Folkebibliotek
Rådhusgata 11
9050 Storsteinnes