Trenden er at skiene blir breiere og mer tilpasset kjøring utenfor de preparerte bakkene. Som et ledd i nysattsningen til Missing Link fokuseres det på frikjøring. Derfor er de nå i full gang med å produsere en frikjøringsfilm som lanseres i Oktober.

Missing Link ble grunnlagt av frikjørere på 80 tallet og det er derfor naturlig at når vi nå satser på film at hovedfokuset blir på frikjøring. Alle som elsker ski elsker også å se god skikjøring. Vi vil lage film som inspirerer entusiaster og griper andre som ikke har tatt skrittet over i frikjøringens verden, sier Charles Michelson, Markedssjef for Missing Link Group.

Den magiske dalen

Tamokdalen ligger en snau time utenfor Tromsø, og er et paradis for frikjørere og toppturentusiaster. Fjellene i Tamok er fulle av ukjørte linjer som er lette å komme til. Det er bare å spenne på seg skiene ved bilen og begynne oppstigningen. Det er skikjøring for en hver, bratte renner og sider, lange linjer på over 1000 høydemeter, fantastisk skogkjøring og store åpne snøfelt som ruller ned fjellesideneh. Årlig arrangeres frikjøringskonkurransen Artix her og det har også vært arrangert verdensmesterskap i skogkjøring i Tamok.

-       Tamok er et område med stort potensial. De som kommer og opplever våre fjell klarer ikke å få nok, sier den lokale arrangør av Arctix og ivrige fjellmannen Aadne Olsrud. Missing Link fikk område anbefalt av Fred Syversen, en av verdens beste frikjørere som var her i 2007 og vant Nissan Arctix. Jeg ønsket de hjertelig velkommen og har hjulpet de med guiding og tillatelse for å filme med helikopter, sier Olsrud.

 

-       Tamok var et naturlig valg for oss siden det er et område fullt av ukjørte linjer, med god snø og gode muligheter for å filme med helikopter. Alle våre frikjørere stortrives her og har funnet linjer som passer deres kjørestil, sier Charles Michelson

Team Missing Link og Fred

Frikjørerene som er med i filmen er med i Team Missing Link. Fred Syversen som ikke er en del av teamet ble invitert med fordi han er mentoren til Dennis Risvoll.

Dennis Risvoll: Er en 23 år gammel frikjører og snekker fra Vågå. Han går under kallenavnet ”Backflip kongen fra Vågå”. Han er et ungt talent som tidligere har stått aktivt telemark. Han kjører aggressivt og har gjort det bra i frikjørings cupen de siste årene.

Lars Fidjestøl: Vikersund gutten er Sønn av hopplegenden Ole Gunnar Fidjestøl, begynte også sin karriere som ski hopper, så var han en av Norges beste jibbere, og nå fokuserer han på frikjøring. Lars jobber på ambulanse når han ikke er på ski. Han har reist verden rundt for å stå på ski, India, Tyrkia, Iran, Chile, Argentina, Marokko, Libanon, USA, Canada er noen av stedene han har besøkt.

Fred Syversen: Fred er fra Saprborg lever av å stå på ski og bor i Chamonix. Han var aktiv alpinkjører i mange år før han begynte med frikjøring, i 2000 ble han plukket opp av Dynastar og begynte karrieren som proff. Han er verdenskjent for å inneha verdens høyeste dropp på 107 m. Fred er kjører nå for de franske merkevarene Perfect Moment og Whitedot Freeride.

Om Missing Link

Missing Link er en Norsk fjellsports klesprodusent som har eksistert siden 1982 og holder til på Bryn i Oslo. Missing Link var kjent for å bruke sterke farger og har en leken stil. Merkevaren har gjennomgått store endringer det siste året og har fått ny administrerende direktør og ny designer. Denne nye satsningen vil tydeliggjøre Missing Link sitt fokus på frikjøring, fjellsport og sport mote.  Missing Link er en del av Missing Link Group. Konsernet eier også de Norske sportsmerkevarene Basecamp og SB.

 

Beste hilsen,

Charles Michelson

Marketing Manager

Missing Link Group AS

 1  4
 3  2
 5  6