Hvis du flytter

Hvis du flytter til en annen kommune og melding om flytting ikke er mottatt av folkeregisteret innen 30.juni står du fremdeles i manntallet i den kommunen du flyttet fra. Da kan du enten forhåndsstemme, eller avgi stemme på valgdagen i kommunen der du er manntallsført.

Valgkort

Valgkortene sendes ut elektronisk. Du vil finne det i din digitale postkasse.  På valgkortet står det i hvilken kommune du er manntallsført, og det står hvilken krets du tilhører og åpningstidene i kretsen. Husk å laste valgkortet ned på telefonen og ta det gjerne med deg når du skal stemme, du trenger ikke å skrive det ut. Har du spørsmål ta kontakt med din kommune.  Det at du mottar valgkort betyr at du står i manntallet. Hvis du ikke har mottatt valgkort innen 10.august, bør du ta kontakt med kommunen for å sjekke at du står i manntallet. 

Er det feil i manntallet kan du klage

Dersom navnet ditt ikke står i manntallet, eller du mener det er andre feil i listene, kan du klage. Klagen skal være skriftlig og den skal være begrunnet. Klagen sendes til valgstyret i kommunen.