barn.png

 

 

 

 


Skrållan barnehage, 9056 Mortenhals

Åpningstid: 07:30 - 16:00

Fagleder: Siv Merete Krogh Tlf: 916 38 642

årsplan Skrållan 2018-19

maleri.png

Malangen barnehage, avdeling Skrållan er en avdeling med 18 plasser. Barnehagen ligger i boligfeltet på Nova, der vi har skogen som nærmeste nabo. Vi er kjempeglad i å gå i skogen, og bruker området rundt barnehagen flittig, Vår, sommer og høst er vi også veldig glade i å være i fjæra.  Vi har grillplass ute i barnehagens område. Vi bruker også en grillplass som er laget ved fjæra. I barnehagen spiser vi en felles frokost hver dag, denne har barna med seg. Til lunsj har vi hjemmebakt brød, med godt pålegg. http://tse1.mm.bing.net/th?&id=OIP.Ma798ff35a8abcd6cef78be59b9cb1306o0&w=299&h=200&c=0&pid=1.9&rs=0&p=0&r=0  En gang i uka får barna varm mat, der fiskemat ofte er på menyen. Om høsten er vi god på det å plukke blåbær og tyttebær, så da tryller vi fram litt kos av det.

Vi er også flittige gjester ved Folkehøgskolen 69’grader nord. Om vinteren er vi en gang i uken i gymsalen der.

Når bassenget på Sand skole er åpent, får de største barna i b.hagen dra på svømming en dag i uka.

I Skrållan har 5 åringene klubb en gang i uken, der er ofte begrepslæring på programmet. Læringen foregår både inne og ute, og barna synes dette er veldig spennende.

4 og 3 åringene har klubb anenn hver uke, der begrepsinnlæring av og til står på programmet.

Leken er den som er viktigst av alt i barnehagen. Vi vil ha fokus på leken gjennom hele året.Vi vil ha fokus på lek, da vi er veldig opptatt av at det ikke skal forsvinne i all planlagt innlæring. Barnehagen skal gi barn mulighet for lek, livsutfoldelse og meningsfylte opplevelser og aktiviteter i trygge og samtidig utfordrende omgivelser. Leken skal ha en framtredende plass i barns liv i barnehagen. Bilderesultat for lek Leken har egenverdi og er en viktig side ved barnekulturen.   Den er en grunnleggende livs - og læringsform som barn kan uttrykke seg gjennom. Å få delta i lek og få gode venner, er grunnlaget for barns trivsel og meningsskaping i barnehagen.

Sosial kompetanse er et annet tema vi i barnehagen synes er viktig. Dette temaet jobbes det med hele tiden. Samspill barn – barn, voksen – barn eller voksen – voksen er veldig viktig. Væremåte og vanlige hverdagsregler jobber vi med hele tiden.

Skrållan barnehage skal være en trygg plass hvor vi har det gøy og lærerikt når vi lærer. For at barnehagen skal være et positivt og stimulerende sted å være, mener vi at samspillet må bygge på empati, glede og humor. I praksis ønsker vi en barnehage med et åpent aksepterende miljø, preget av spontanitet og glede.

«Det har jeg aldri gjort før…så det kan jeg helt sikkert!»