16 åringen har signert for TIL fra 1 juli 2011. Alle disse guttene spilte sine første fotballår for Storsteinnes idrettslag.

Til tross for sin unge alder, er det allerede en imponerende merittliste unggutten har å vise til, her er noe av det: sonesamlinger, kretssamlinger, september 2010 debutere han på G15 landslaget og i januar 2011 dro han på treningsleir til La Manga med Vålerenga. Og det er nettopp på disse kretssamlingene at kontakten med TIL er etablert. Truls Jensen, som har ansvaret for  at TIL får opp gode lokale unggutter i A-stallen, har vært til stede på en del av kretssamlingene og dermed sett Kent-Are i aksjon.

På Toppidrettsgymnaset er den unge herren tilbydd plass og begynner der i august, dermed flytter Kent-Are til Tromsø.

Til tross for alt dette møter jeg en utrolig jordnær gutt med føttene godt planta på moder jord. Må spørre om han ikke har lyst å juble over det han oppnådd og skal i gang med?  “Nej, det måtte bli TIL”, men også nærheten til heimen (heimekjær), kompiser og kjæresten, som for øvrig får komme på besøk i helgene å vaske klær og ta oppvasken sier Kent-Are med “det glimet” i øyet. Likevel legger Kent-Are ikke skjul på at målet er noe større, Europa, han er klar og tar skrittet dit når den tid byr seg.

Kent-Are er klar på en ting: Alle kan om de VIL, krever selvsagt målrettet og bevisst jobbing, men alle kan. Han berømmer moderklubben: Storsteinnes idrettslag for tilrettelagt treningstilbud, hospitering opp i årsklassene, samt utlånet som  denne sesongen har vært  til Nordkjosbotn IL. Uunværlig støtte også fra mor og far, de som kjenner familien vet at Guttorm og Toini er engasjerte foreldre i STIL fotball, og dermed alltid har vært der det skjer noe med fotballen og Kent-Are.

Livet som 16 åring da, spør jeg nysgjerrig? "Koser meg i ny og ned med kompiser, men størst er fotballen". Kompisene fleiper og er selvutnevte agenter for Kent-Are, vil gjerne ha sesongkort til Liverpoolkampene når den tid kommer, for Liverpool er nemlig i hjertet til Kent-Are.

Undertegnede har et stort hjerte til fotball og blir så inderlig rørt over denne gutten, så flotte holdninger skal man lete lenge etter, og så er han Balsfjording.

Lykke til videre Kent-Are!

Laila Johannessen