Høringsfrist er 11. april 2023.

Innspill skal merkes med «Høringssvar kulturmiljøplan, sak 23/238», og sendes til post@balsfjord.kommune.no, eller til
Rådhusgata 11, 9050 Storsteinnes.

Dokumentet kan tilsendes på forespørsel. Planen kan også leses på kommunens servicetorg.

Kulturmiljøplanen er en plan for hvordan kommunen skal ivareta rollen som forvalter av lokal kulturarv. Oversikten over utvalgte kulturminner gjør det mulig for kommunen å ta hensyn til kulturminner og kulturmiljøer i arealforvaltningen og behandling av utbyggingssaker. Planens handlingsdel gir oversikt over konkrete tiltak kommunen skal jobbe med i planperioden, og handler blant annet om tilrettelegging, tilgjengeliggjøring og formidling av kulturminner. Kulturminnene i planen vil ha lettere for å få midler til istandsetting og vedlikehold.

Hva er et kulturminne?

Med kulturminner menes alle spor etter menneskelig virksomhet i vårt fysiske miljø, herunder lokaliteter det knytter seg historiske hendelser, tro eller tradisjon til. Med kulturmiljøer menes områder hvor kulturminner inngår som en del av en større helhet eller sammenheng.

  • Kulturminneloven § 1.

Utvalgte kulturminner og kulturmiljøer blir ikke fredet eller vernet gjennom planen.

Kartbasert oversikt over kulturminnene i planen: https://kommunekart.com/?urlid=0fc78044-2c69-46c7-a3a7-cb6fe5ed9560

Oversikt over registrerte krigsminner. Laksvatn, Øvergård, Storsteinnes og Malangen er utpekt som viktige områder. https://kommunekart.com/?urlid=44659fe6-f38f-4a81-be43-7d46e963703d