Gjenåpning etter korona

GJENÅPNING ETTER KORONA

Balsfjord 25.09.21 kl. 16.00
 
Fra i dag gjenåpnes Norge!  Her er noen av de viktigste endringene fra kl. 16.00 i dag lørdag 25.09.21:
 
🔸 En-meters-regelen gjelder ikke lenger. 
🔸 Det er ingen begrensninger på hvor mange som kan være sammen på arrangementer og sammenkomster.
🔸 Innslippsstopp og krav om bordplassering på serveringsstedene forsvinner.  
🔸 De aller fleste bransjestandarder og smittevernveiledere forsvinner.
 
Vær obs på at kommunen fortsatt kan vedta lokale forskrifter ved behov, og at alle som får Covid-19 må fortsatt isolere seg (men færre dager, se flytskjema).Fortsatt må vi vaske hender godt,  og være hjemme ved sykdom.  
 
Det er også endringer for testing og hva vi skal gjøre når vi er syk:  se flytskjemaet fra FHI eller trykk link: https://www.fhi.no/publ/2021/flytskjema-nyoppstatte-luftveissymptomer/
I grove trekk skal alle selv i mye større grad vurdere om vi er syk eller ikke. 
 
Ha en fin helg med en mer normal hverdag 👍🏼
 
Hans-Olav Holtermann Eriksen
Kommuneoverlege
 

 

 

Status smitte -19.10.21 kl 20.00.

STATUS KORONA I BALSFJORD

Tirsdag 19.10.21 kl. 20.00

 

Det har vært jevnt rundt 30 smittede i Tromsø de siste dagene, med flere innleggelser på UNN Tromsø knyttet til Covid-19. Dette er i all hovedsak uvaksinerte og eldre som er innlagt.

 

I Balsfjord har det vært enkelte positive prøver de siste ukene, uten noen videre spredning eller alvorlig forløp. En konkret hendelse er at Elon Storsteinnes måtte stenge noen dager da flere ansatte var smittet. Hvis noen har vært i butikken siste dagene og får symptomer, burde man ta kontakt med legekontoret på Storsteinnes via sms/tlf, før man kommer å tester seg. Det er ikke behov for ytterligere tiltak. Etter gjenåpningen er det mindre behov for å rapportere om smittede med mindre spesielle situasjoner eller hendelser.

 

Erfaringer så langt viser at vaksinerte også kan bli smittet, men symptomene er helt klart mildere hos vaksinerte i forhold til uvaksinerte. Hvis det er innbyggere over 12 år so ikke er vaksinert, så anmoder vi igjen om å ta kontakt med vaksinasjonsteamet for og få tatt vaksine. Det gir god beskyttelse mot alvorlig sykdom, og redusere muligheten for å spre smitte videre til andre.

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege 

 

OPPDATERING SMITTE

Balsfjord 23.09.21 kl. 09.30

I går kveld ble det påvist 10 smittede ved industrianlegget Element Nor. Smittesporingsteamet og kommunen er i kontinuerlig oppfølging sammen med ledelsen for å ivareta både smittede og at smitten ikke påvirker samfunnet i Balsfjord generelt. De aller fleste ansatte er vaksinert to ganger, og derfor redusert sannsynlighet for en større spredning. Videre er nå store deler av befolkningen i Balsfjord vaksinert to ganger, og er godt beskyttet mot alvorlig sykdom eller å bli smittet.

 

Det vil gis oppdatering på situasjonen fremover på kommunens nettside og Facebook.

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

OPPDATERING SMITTE

Balsfjord, 20.09.21 kl. 17.00

En elev ved 7.klasse på Storsteinnes skole er påvist positiv med Covid-19. I henhold til rutiner vil elevene i klassen bli testet av helsepersonell i morgen tirsdag 21.09. i første skoletime. Det er en skånsom hurtigtest som kun tas på innsiden av neseåpningen. Vi får testsvar innen 20 min, og hvis de er negativ kan eleven gå tilbake til time/på skolen. Det er ikke behov for å testes igjen med mindre eleven utvikler symptomer som tørrhoste, feber, halsvondt eller liknende forkjølelsessymptomer.

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

OPPDATERING COVID-19 

Balsfjord, 1.9.21 kl. 10.00.

Siden forrige uke har det vært påvist fire personer med Covid-19 i Malangen området, samtlige i samme husstand. Det har vært tatt utvidet testing i en avdeling ved Skrållan barnehage, og etter to test-runder er samtlige berørte nærkontakter negativ. Balsfjord har nå mottatt en ny type hurtigtester som er mer skånsom, og vi vil i tiden fremover bruke disse ved testing av barn og elever ved mulige smitte-hendelser.

Det er god kontroll på smittesituasjonen i Balsfjord kommune, og det er ingen grunn til å mistenke ukjent smitte.

Vi minner likevel på at det er svært viktig å følge hverdagslige smittevernregler, det være å holde 1m avstand til andre, sprite hender når man er i butikker og liknende, og hold deg hjemme hvis du er syk med feber, hoste eller halsvondt.

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

 

 

STATUS SMITTE

Balsfjords 11.08.21 kl. 10.30

 

Det er påvist en smittet i Balsfjord det siste døgnet, og et begrenset antall nærkontakter er satt i karantene og er testet i går. Det vil komme prøvesvar ila dagen, og ny oppdatering vil komme i morgen. 

 

Situasjonen anses for å være under kontroll, og kriseledelsen vil informere våre innbygger umiddelbart ved nye hendelser knyttet til smitte i kommunen.

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

 

 

PÅVIST SMITTE I BALSFJORD

BALSFJORD 30.07.21 kl. 15.30

Totalt har syv personer fått påvist korona denne uken: de er gjester i Balsfjord og tilhører samme gruppe. De er isolert og de få nærkontaktene de har hatt er kontaktet og testet. Disse er per i dag negativ, men er fortsatt i karantene.

 

Kriseledelsen i kommunen vil holde våre innbyggere oppdatert raskt og kontinuerlig hvis det er informasjon eller hendelser av betydning knyttet til smitte-situasjonen.  

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

 

PÅVIST SMITTE I BALSFJORD

BALSFJORD 27.07.21 kl. 17.15

Fire personer har fått påvist korona: de er gjester i Balsfjord og tilhører samme gruppe. De er isolert og de få nærkontaktene de har hatt er kontaktet og testet. I tillegg har de vært på to steder på Nordkjosbotn i går mandag 26.07.21 kl. 13.15-13.45: Frydenlund blomsterbutikk og Gyda Trekantkiosk. Hvis du har vært på en av disse to stedene i angitt tidsrom, skal du være oppmerksom på eventuelle symptomer som feber, lett hoste og halsvondt. Du må da ta kontakt med legekontoret for testing. Generelt oppfordrer vi innbyggere i Balsfjord til å ha lav terskel for å teste seg ved lette symptomer gjengitt over.

Kriseledelsen i kommunen vil holde våre innbyggere oppdatert raskt og kontinuerlig hvis det er informasjon eller hendelser av betydning knyttet til smitte-situasjonen.  

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

 

Balsfjord 12.07.21.

Smittesituasjon i vår region

Den siste uken har vi påvist ett nytt tilfelle av covid-19, og dette sees i sammenheng med tidligere smittede. Vi har god kontroll på situasjonen, og det er ikke mistanke om smitte videre. 

 

Det har vært en gjest på Vollan gjestestue som i etterkant har testet positivt på COVID-19.  Personen har ikke tilhold i kommunen og har hovedsakelig vært utendørs ved besøket på gjestestua, men vi ber likevel personer som har vært på Vollan gjestestue lørdag 10.07.21 kl. 18 om å ta kontakt med legekontoret på Storsteinnes for testing dersom du opplever luftveissymptomer. 

 

Kontaktinformasjon til legekontoret finner du her: http://storsteinneslegekontor.no

 

Vaksinering

Vi holder fortsatt på å fullvaksinere personer i risikogruppen, samt gruppe 9 (45-54 år).  Vi får 370 vaksiner i uke 29 noe som er en økning fra tidligere. Ifølge statistikk fra FHI, har nå 2739 personer i Balsfjord fått første dose, og 1539 personer fått andre dose. 

 

Informasjon om koronavaksinasjonsprogrammet finnes her: https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/

 

Balsfjord 28.06.21

Det er påvist covid-19 hos en person knyttet til utbruddet forrige uke.

De smittede og deres nærkontakter følges opp videre,  og situasjonen er under kontroll foreløpig. Relevante tiltak for å begrense smitten er iverksatt.  

Kriseledelsen vil fortsette å ha tett oppfølging og oppdatere umiddelbart hvis det er hendelser av betydning for våre innbyggere fremover.

 

Med vennlig hilsen

Stian Andersen​

Ass. kommuneoverlege

Storfjord og Balsfjord kommune

 

OPPDATERING COVID-19

Balsfjord 25.06.21

Smittesituasjon i vår region

Det er et pågående stort utbrudd i Tromsø knyttet til sammenkomst på utested forrige helga. Det har gitt spredning til andre kommuner, og aktuell variant av virus fremstår som veldig smittsomt.

 

Det er nå påvist en smittet fra Balsfjord, denne også knyttet til utbruddet i Tromsø. Det affiserer en barnehage, der alle berørte nærkontakter og kontakter til nærkontakter er kontaktet og satt i karantene. Vi anser situasjonen for å være under kontroll så langt. Vi anmoder folk til å ha lav terskel for og teste seg da vi anser viruset som veldig smittsomt.

Kriseledelsen vil fortsette å ha tett oppfølging og oppdatere umiddelbart hvis det er hendelser av betydning for våre innbyggere fremover.

 

Vaksinasjon

Totalt har over 40% av befolkningen i Balsfjord fått første vaksinedose, med Pfizer. Hvor stor andel av befolkningen som er vaksinert varierer fra kommune til kommune, og påvirkes av størrelsen på kommunen og hvor stor del av befolkningen som er eldre. Større distriktskommuner med eldre befolkning vil derfor bruke lengre tid på å vaksinere seg ned til normal-befolkningen, slik som Balsfjord. Alle doser som mottas i kommunen, settes samme uke. Vi kan ikke påvirke antall doser vi får, og følger retningslinjene gitt av FHI for hvem som får vaksine når.  

Vi vaksinerer denne og neste uke personer ned til fødselsår 1962: dette er en stor gruppe og det vil ta 2-3 uker før vi er ferdig med denne gruppen. Balsfjord vil begynne med timebok og mulighet for bestilling av time innen kort tid- vi vil gi nærmere informasjon.

For alle innbyggerne i Balsfjord: vaksinasjonsteamet vil fortsette å ta kontakt med deg direkte når det er din tur, og du trenger ikke å kontakte legekontoret eller spørre fastlege om når det er din tur. Vi kan ikke forutse mer enn to uker frem i tid om hvem og når vi skal gi vaksinen, siden vi får vite antall doser først to uker i forveien. Innbyggere må være forberedt på at vaksinasjonen vil fortsette utover sommeren, både for dose 1 og dose 2. Det er viktig at dette prioriteres. Vi gjør også oppmerksom på at innbyggere i Balsfjord tar telefonen selv om det er ukjent nummer i tiden fremover.

Stian Andersen

Ass. kommuneoverlege

 

 

OPPDATERING COVID-19

Balsfjord 11.06.21

Smittesituasjon i vår region

Det har vært et stort utbrudd i Tromsø to uker tilbake, men de siste dagene er det ingen eller noen få smittede: de aller fleste nærkontakter. Utover Tromsø er det ingen smittede påvist i de siste dagene.  Balsfjord har ingen påvist smittede på tre måneder.

Kriseledelsen vil fortsette å ha tett oppfølging og oppdatere umiddelbart hvis det er hendelser av betydning for våre innbyggere fremover.

  

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

OPPDATERING COVID-19 27.05.21 kl 10.00

Status smitte

En påvist smittet siste tre dager i vår region (Tromsø/nabokommuner): en i Tromsø som kom fra utlandet. Det omfattende utbruddet i Hammerfest har i så måte ikke påvirket vårt område i særlig grad.

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

 

OPPDATERING COVID-19

Smittesituasjon i vår region

De siste to døgn har det ikke vært påvist noen smittede i vår nærregion (Tromsø og nabokommuner), Balsfjord har ingen påvist smittede fra vår region siden påsken (hatt tilfelle med utenlandsk arbeider).

Det er altså god kontroll på smitten i vår region, men vi vil fortsette å ha tett oppfølging og oppdatering hvis det er hendelser av betydning for våre innbyggere. 

Vaksinasjon

Vaksinasjon med Pfizer fortsetter, men for denne uken er det kun vaksiner for dose 2 (altså ingen nye innbyggere som vil  bli vaksinert).

Totalt har i overkant av 26% av befolkningen i Balsfjord fått første vaksinedose. Hvor stor andel av befolkningen som er vaksinert varierer fra kommune til kommune, og påvirkes av størrelsen på kommunen og hvor stor del av befolkningen som er eldre. Større distriktskommuner med eldre befolkning vil derfor bruke lengre tid på å vaksinere seg ned til normal-befolkningen, slik som Balsfjord. Alle doser som mottas i kommunen, settes samme uke. Vi kan ikke påvirke antall doser vi får, eller prioritere annerledes enn retningslinjene som er gitt av FHI.  

Neste uke vil vi fortsette med ny-vaksinering, da risikogrupper fra 65 år og ned til 18 år (fra eldst til yngst). Vi vil trolig starte med vaksinering av alder 55-64 i midten av juni, men vil informere mer når det nærmer seg.

Fastlegene har hentet ut pasientlister som viser hvem som er i risikogruppene, og disse vil også bli kontaktet direkte av vaksinasjonstemaet i tiden fremover. Se link for informasjon om risikogrupper i gruppe 5-7:  

https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/hvem-kan-fa-koronavaksine/#risikogrupper. Hvis man har fastlege i annen kommune og har risiko-tilstand, blir dette meldt til Balsfjord kommune slik at det blir registrert for å få vaksine hos oss.

   

For alle innbyggerne i Balsfjord, om du er eldre, i risikogruppe eller helsepersonell: vaksinasjonstemaet tar kontakt med deg direkte når det er din tur, og du trenger ikke å kontakte legekontoret eller spørre fastlege om når det er din tur. Vi kan ikke forutse mer enn to uker frem i tid om hvem og når vi skal gi vaksinen, siden vi får vite antall doser først to uker i forveien. Innbyggere må være forberedt på at vaksinasjonen vil fortsette utover sommeren, både for dose 1 og dose 2. Det er viktig at dette prioriteres. Vi gjør også oppmerksom på at innbyggere i Balsfjord tar telefonen selv om det er ukjent nummer i tiden fremover.

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

 

 


Med hilsen

Storsteinnes legekontor
Hans-Olav Holtermann Eriksen
Kommuneoverlege
tlf   77 72 21 50
www.balsfjord.kommune.no
Bli kjent med Balsfjord i brosjyren vår

 

Balsfjord 12.05.21 kl. 14:30

 

Smittesituasjon i vår region

De siste to døgn har det vært påvist to i Tromsø (kjente nærkontakter). det har ikke vært smitte i våre nabokommuner. Balsfjord har ingen påvist smittede fra vår region siden påsken (hatt tilfelle med utenlandsk arbeider).

Det er altså god kontroll på smitten i vår region, men vi vil fortsette å ha tett oppfølging og oppdatering hvis det er hendelser av betydning for våre innbyggere. 

Vaksinasjon

Vaksinasjon med Pfizer fortsetter, men for denne og neste uke er det kun vaksiner for dose 2. Det vil si at det er ingen nye innbyggere som vil  bli vaksinert i perioden 10.-24.05.21 som følge av at vi ikke får  tilsendt flere vaksiner da. Det forsinker også tempoet på vaksinasjonen med to uker.

Totalt har i overkant av 26% av befolkningen i Balsfjord fått første vaksinedose, og vi nærmer oss aldersgruppen 65 år. I tillegg vaksinerer vi personer mellom 18 og 64 år i særlige risikogrupper. Trolig vil vi starte med risikogruppe 5 og alder 55-64 i slutten av mai, men vil informere mer når det nærmer seg.

Fastlegene har hentet ut pasientlister som viser hvem som er i risikogruppene, og disse vil også bli kontaktet direkte av vaksinasjonstemaet i tiden fremover. Se link for informasjon om særlige risikogrupper (angitt med *):  

https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/hvem-kan-fa-koronavaksine/#risikogrupper. Hvis man har fastlege i annen kommune og har risiko-tilstand, blir dette meldt til Balsfjord kommune slik at det blir registrert for å få vaksine hos oss.

For alle innbyggerne i Balsfjord, om du er eldre, i risikogruppe eller helsepersonell: vaksinasjonstemaet tar kontakt med deg direkte når det er din tur, og du trenger ikke å kontakte legekontoret eller spørre fastlege om når det er din tur. Vi kan ikke forutse mer enn to uker frem i tid om hvem og når vi skal gi vaksinen, siden vi får vite antall doser først to uker i forveien. Innbyggere må være forberedt på at vaksinasjonen vil fortsette utover sommeren, både for dose 1 og dose 2. Det er viktig at dette prioriteres. Vi gjør også oppmerksom på at innbyggere i Balsfjord tar telefonen selv om det er ukjent nummer i tiden fremover.

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

OPPDATERING COVID-19

Balsfjord 04.05.2021

Smittesituasjon i vår region

De siste tre døgn har det vært påvist fire smittede i Troms, i Tromsø (kjent nærkontakt), Harstad og Bardu. Balsfjord har ingen påvist smittede fra vår region siden påsken (hatt tilfelle med utenlandsk arbeider).

Det er altså god kontroll på smitten i vår region, men vi vil fortsette å ha tett oppfølging og oppdatering hvis det er hendelser av betydning for våre innbyggere. 

Vaksinasjon

Vaksinasjon med Pfizer fortsetter, og personer som har fått første dose av Astra Zeneca vil få Pfizer med dose 2. Vaksinasjonsteamet vil ta direkte kontakt for å avtale time.

Denne uken har i overkant av 25% av befolkningen i Balsfjord fått første vaksinedose, og vi nærmer oss aldersgruppen 65 år. I tillegg vaksinerer vi personer mellom 18 og 64 år i særlige risikogrupper og et mindre antall kritisk helsepersonell, etter egen prioriteringsliste. Trolig vil vi starte med risikogruppe 5 og alder 55-64 innen midten av mai, men vil informere mer når det nærmer seg.

Fastlegene har hentet ut pasientlister som viser hvem som er i risikogruppene, og disse vil også bli kontaktet direkte av vaksinasjonstemaet i tiden fremover. Se link for informasjon om særlige risikogrupper (angitt med *):  

https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/hvem-kan-fa-koronavaksine/#risikogrupper. Hvis man har fastlege i annen kommune og har risiko-tilstand, blir dette meldt til Balsfjord kommune slik at det blir registrert for å få vaksine hos oss.

For alle innbyggerne i Balsfjord, om du er eldre, i risikogruppe eller helsepersonell: vaksinasjonstemaet tar kontakt med deg direkte når det er din tur, og du trenger ikke å kontakte legekontoret eller spørre fastlege om når det er din tur. Vi kan ikke forutse mer enn to uker frem i tid om hvem og når vi skal gi vaksinen, siden vi får vite antall doser først to uker i forveien. Innbyggere må være forberedt på at vaksinasjonen vil fortsette utover sommeren, både for dose 1 og dose 2. Det er viktig at dette prioriteres. Vi gjør også oppmerksom på at innbyggere i Balsfjord tar telefonen selv om det er ukjent nummer i tiden fremover.

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

OPPDATERING COVID-19

Balsfjord 28.04.21 kl. 08.30

Smittesituasjon i vår region

Det siste døgnet har det vært påvist en smittet i Troms og Finnmark, i Tromsø (knyttet til mannskap på en båt med smitte). Balsfjord fikk en positiv test fra arbeider fra utlandet på mandag: personen kom fra utlandet og rett i karantene, og har ikke vært ute i samfunnet.

Det er altså god kontroll på smitten i vår region, men vi vil fortsette å ha tett oppfølging og oppdatering hvis det er hendelser av betydning for våre innbyggere. 

Vaksinasjon

Vaksinasjon med Pfizer fortsetter utover våren. Astra Zeneca er fortsatt på pause, og personer som har fått dose en av Astra Zeneca vil få Pfizer med dose 2. Vaksinasjonsteamet vil ta direkte kontakt for å avtale time.

Denne uken har i overkant av 23% av befolkningen i Balsfjord fått første vaksinedose, og vi holder fortsatt på med gruppene 65-75 år og personer mellom 18 og 64 år i særlige risikogrupper. I tillegg brukes 20% av dosene til å vaksinere kritisk helsepersonell, etter egen prioriteringsliste. Trolig vil vi starte med risikogruppe 5 og alder 55-64 innen midten av mai, men vil informere mer når det nærmer seg.

Fastlegene har hentet ut pasientlister som viser hvem som er i risikogruppene, og disse vil også bli kontaktet direkte av vaksinasjonstemaet i tiden fremover. Se link for informasjon om særlige risikogrupper (angitt med *):  

https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/hvem-kan-fa-koronavaksine/#risikogrupper. Hvis man har fastlege i annen kommune og har risiko-tilstand, blir dette meldt til Balsfjord kommune slik at det blir registrert for å få vaksine hos oss.

For alle innbyggerne i Balsfjord, om du er eldre, i risikogruppe eller helsepersonell: vaksinasjonstemaet tar kontakt med deg direkte når det er din tur, og du trenger ikke å kontakte legekontoret eller spørre fastlege om når det er din tur. Vi kan ikke forutse mer enn to uker frem i tid om hvem og når vi skal gi vaksinen, siden vi får vite antall doser først to uker i forveien. Innbyggere må være forberedt på at vaksinasjonen vil fortsette utover sommeren, både for dose 1 og dose 2. Det er viktig at dette prioriteres. Vi gjør også oppmerksom på at innbyggere i Balsfjord tar telefonen selv om det er ukjent nummer i tiden fremover.

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

 

 

 

OPPDATERING COVID-19

Balsfjord 19.04.21 kl. 15.30

Smittesituasjon i vår region

De siste fire døgnene er det ikke påvist noen smittede i Troms og Finnmark. I nasjonal oversikt kommer Lyngen opp med en person: denne ble smittet i utlandet for flere uker siden, og var ankommet Norge etter isolasjon var sluttført. Noen har positiv prøve lengre tid etterpå, men kan ikke smitte andre.

Det er altså god kontroll på smitten i vår region, men vi vil fortsette å ha tett oppfølging og oppdatering hvis det er hendelser av betydning for våre innbyggere. 

Vaksinasjon

Vaksinasjon med Pfizer fortsetter utover våren. Astra Zeneca er fortsatt på pause, og det er fortsatt uavklart hva som skjer med dose 2 for de som har fått dose 1.

Denne uken har i overkant av 20% av befolkningen i Balsfjord fått første vaksinedose, og vi holder på med gruppene 65-75 år og personer mellom 18 og 64 år i særlige risikogrupper. I tillegg brukes 20% av dosene til å vaksinere kritisk helsepersonell, etter egen prioriteringsliste. Trolig vil vi starte med risikogruppe 5 og alder 55-64 innen midten av mai, men vil informere mer når det nærmer seg.

Fastlegene har hentet ut pasientlister som viser hvem som er i risikogruppene, og disse vil også bli kontaktet direkte av vaksinasjonstemaet i tiden fremover. Se link for informasjon om særlige risikogrupper (angitt med *):  

https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/hvem-kan-fa-koronavaksine/#risikogrupper. Hvis man har fastlege i annen kommune og har risiko-tilstand, blir dette meldt til Balsfjord kommune slik at det blir registrert for å få vaksine hos oss.

For alle innbyggerne i Balsfjord, om du er eldre, i risikogruppe eller helsepersonell: vaksinasjonstemaet tar kontakt med deg direkte når det er din tur, og du trenger ikke å kontakte legekontoret eller spørre fastlege om når det er din tur. Vi kan ikke forutse mer enn to uker frem i tid om hvem og når vi skal gi vaksinen, siden vi får vite antall doser først to uker i forveien. Det er viktig at innbyggere i Balsfjord tar telefonen selv om det er ukjent nummer i tiden fremover.

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

 

OPPDATERING COVID-19

Balsfjord tirsdag 13.04.21 kl. 14.30

Smittesituasjon i vår region

Det siste døgnet har det ikke vært en positiv prøve i Troms og Finnmark. I Balsfjord var den sist påvist smittede i påsken, og alle nærkontakter har i ettertid vært bekreftet negativ. Det er altså god kontroll på smitten i vår region, men kommunen vil fortsette å ha tett oppfølging og oppdatering hvis det er hendelser av betydning for våre innbyggere.

Vaksinasjon

Vaksinasjon med Pfizer fortsetter i ukene fremover (Astra Zeneca er fortsatt på pause). Per nå har rundt 15% av befolkningen i Balsfjord fått første vaksinedose. Denne uken fortsetter vi med gruppen 65-75 år og personer mellom 18 og 64 år i særlige risikogrupper. Alle fastlegene i Balsfjord har hentet ut pasientlister som viser hvem som er i risikogruppene, og disse vil også bli kontaktet direkte av vaksinasjonstemaet i tiden fremover. Se link for informasjon om særlige risikogrupper (angitt med *):  

https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/hvem-kan-fa-koronavaksine/#risikogrupper

For alle innbyggerne i Balsfjord, eldre som helsepersonell: vaksinasjonstemaet tar kontakt med deg direkte, og du trenger ikke å kontakte legekontoret eller spørre fastlege om når det er din tur. Vi vil ta kontakt med deg når den tid kommer med nummer 940 12013. Det er viktig at innbyggere i Balsfjord tar telefonen selv om det er ukjent nummer i tiden fremover.

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

Korona-telefon

Koronatelefonen er åpen mellom kl 09:00 - 15:00 - telefonnr: 940 12 013

Om vaksinasjon i Balsfjord - oppdatert 14.10.21

OPPDATERING 14.10.21

Balsfjord kommune starter opp med koronavaksinering, dose 3

Følgende grupper innkalles og prioriteres i samme rekkefølge;

 

 

Regjeringen har, etter råd fra Folkehelseinstituttet (FHI), besluttet å tilby en oppfriskningsdose (boosterdose) til de eldre aldersgruppene. Det anbefales å starte med vaksinasjon til aldersgruppen 85 år og eldre samt sykehjemsbeboere.

Oppfriskningsdosene til gruppen som er 85 år og over etterfølges av en trinnvis oppfriskningsvaksinering av 75-84-åringene og deretter 65-74-åringene.

 

Den tredje vaksinedosen kan gis tidligst 6 måneder etter at de har fått sin andre vaksinedose. For ytterligere informasjon se FHI sin side.

Minner om at det må være minst en uke mellom influensa- og koronavaksinet.

 

OPPDATERING: 3.DOSE VAKSINE

Balsfjord 30.09.21 kl. 12.00

 

Hvem skal ha dose 3?

Personer med nedsatt immunforsvar skal få tre doser av vaksinen, og gjelder følgende tilstander:

· Organtransplanterte, beinmargstransplantasjon siste 2 årene, eller en pågående graft-versus- host-sykdom som krever immunsuppresjon   

·  Alvorlig og moderat primær immunsvikt    

·  Aktiv dialysebehandling og pasienter med kronisk nyresvikt stadium 5   

·  Avansert eller ubehandlet hiv-infeksjon   

·  Kreftpasienter med pågående eller nylig gjennomgått immundempende behandling

·  Person som bruker medisiner for å gi immunsuppresjon, se følgende link:https://www.legeforeningen.no/contentassets/eae2963fa72e4517b34feba08a26da66/medikamentliste_170921.pdf

For dem som har sykdommer eller bruker legemidler som ikke er nevnt over vil sykehuslegene gjøre en individuell vurdering. Dere må da vente på brev fra sykehuset. 

For mer informasjon: trykk på følgende link:

https://www.fhi.no/nyheter/2021/enklere-tilgang-til-3.-dose-for-personer-med-nedsatt-immunforsvar/

 

Hvordan gå frem for å få dose 3:

1. Du kan selv dokumentere sykdom/legemiddelbruk

Personer med sykdommer/legemiddelbruk som beskrevet under kan selv ta med journalnotat eller epikrise fra sykehuset som viser at man har en av disse sykdommene, eller resept eller forpakning som viser at man bruker en av legemidlene. Ring for å avtale vaksinering på 940 12013,og husk å ta med dokumentasjon!

2. Du får beskjed fra sykehuset om at du får tilbud om tredje dose

UNN vil gi beskjed til enkelte pasienter om at de kan motta tredje vaksinedose. Når du har fått brevet kan du ta kontakt på telefon 940 12013.

 

Husk da å ha med brevet, og legitimasjon!

 

Hva kreves av dokumentasjonen?

For notater, journalnotater eller epikriser må følgende være med:

· Navn på pasient 

· Navn på sykdommen 

· Navn på sykehus eller sykehusavdeling 

For legemidler må det være resept, e-resept eller emballasje der navn på pasienten og legemiddelet er tydelig. I tillegg må du ha kort med identifikasjon (slik som førerkort).

 

Hvor lang tid må det være gått siden vaksinedose 2?

Det må ha gått minst fire uker siden du fikk din andre vaksinedose før du kan få den tredje.

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

 

Vaksinering av personer som har gjennomgått covid-19

Personer med gyldig dokumentasjon på gjennomgått sykdom fra Norge Det er ennå ikke klart hvor lenge beskyttelsen av det å ha gjennomgått covid-19 varer. Det anbefales derfor at personer som tidligere har gjennomgått covid-19 også vaksinerer seg. Personer 16 år eller eldre som har hatt covid-19 trenger imidlertid bare én vaksinedose.

Folkehelseinstituttet anbefaler at denne vaksinedosen avventes til 3 måneder etter tilfriskning, da et lenger intervall gir bedre effekt av vaksinasjon. Oppfølgingsstudier viser at beskyttelsen etter gjennomgått infeksjon er høy de første 6 månedene og man kan derfor velge å avvente opp til 6 måneder før vaksine gis. Dersom dosen gis tidligere enn 3 måneder vil den allikevel være gyldig, og man anses som fullvaksinert, så lenge det er mer enn 3 uker mellom positiv test og vaksinasjon.

Dersom en person får covid-19 i løpet av de første 3 ukene etter første dose, anbefales én ny vaksinedose 3 måneder etter tilfriskning. Dersom covid-19 inntrer mer enn 3 uker etter første dose, er det ikke nødvendig med ytterligere vaksinedoser.

Ungdom 12-15 år som tidligere har gjennomgått koronasykdom anbefales foreløpig ikke vaksinering.

Vaksinasjonsteamet i Balsfjord kommune

 

STATUS VAKSINASJON 

Det er vedtatt at ungdom som fyller 16 år inneværende år og de som er 17 år skal tilbys korona vaksine. I de anbefalte prioriteringer skal dette iverksettes etter at befolkningen over 18 har fått dose 2. Denne anbefalingen følges og det forventes at tilbudet kan gis andre halvdel av september.

Det vil bli gitt nærmere informasjon når datoen for iverksettelse nærmer seg.

Samtlige født i 2004 og 2005 vil få tilbud om vaksine.

 

Vaksinasjonsteamet

 

Balsfjord, 18.08.21

Balsfjord har kommet langt i sin vaksinasjon, og vil neste uke få en stor mengde vaksiner: hele 1140 doser på en gang. Det betyr at vi anbefaler alle våre innbyggere som ikke har tatt første vaksinedose om å bestille time for vaksinasjon!  

Time til vaksinering til dose 1 kan bestilles på timebok på Helsenorge.no eller ved å ringe 94012013.

Etter 23.08.21 vil kommunen måtte bestille vaksinedoser ut fra behov, så det er behov for god planlegging i god tid. 

I ukene fremover vil vi få Moderna vaksine i tillegg til Pfizer. Den beskytter minst like bra, er nokså lik Pfizer og kan settes som dose 2 selv om du har tatt Pfizer i første dose. Det er nokså like bivirkninger, og effekten av å få en dose Pfizer og en dose Moderna gir muligens enda bedre beskyttelse. Dere kan ikke velge hvilken vaksine dere får: vi er nødt å bruke det vi har på gitte tidspunkt.

Fra neste uke vil vi korte ned tiden mellom 1. og 2.dose vaksine, fra 12 uker til 4-6 uker. Det vil ikke være aktuelt med dose to før etter fire uker uansett.

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

 

OPPFORDRING OM VAKSINASJON

BALSFJORD 26.07.21 kl. 14.15

 

Smittesituasjon i vår region

Det har vært spredte hendelser med smitte i region rundt Balsfjord, men ikke større utbrudd den siste uken.

  

Vaksinasjon

Over 55% av befolkningen i Balsfjord fått første Pfizer vaksinedose, og vel 650 innbyggere over 18 år gjenstår for å få første dose. Vi har nå tilgjengelig første vaksinedose til alle innbyggerne i Balsfjord i løpet av de neste 2-3 ukene, og det er svært viktig at man kommer til oppsatt time for vaksine eller bestiller seg time for å få vaksine. Hver torsdag åpner vi opp timeboka slik at du som innbygger kan gå inn og bestille time hos oss uka etterpå. Det er ikke avhengig av alder lengre, alle kan bestille så lenge du er over 18 år. Bestill time på for vaksine på følgende link:

https://www.helsenorge.no/timeavtaler/

PS: timeboka åpnes hver torsdag for nye timer: når det er fullt, må du vente til neste torsdag for nye timer.

 

Vi kommer med en sterk anmodning om å ta vaksinen, for å skape trygghet i hele samfunnet og ikke minst for deg selv. Å få korona kan gi sykdom som er betydelig mer alvorlig enn de forbigående bivirkningene som du får av vaksinen. Den beskytter svært godt mot å bli smittet, både deg og de som står deg nær. For mer informasjon om bivirkninger:

https://www.helsenorge.no/koronavirus/koronavaksine/#bivirkninger

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

 

OM VAKSINASJON

Oppdatering 26.7.21

Balsfjord kommune åpner for at samtlige som ikke har fått dose 1med Korona-vaksine kan bestille time på nett.  
 

Ledige timer legges ut 7 dager før (torsdager).

Slik booker du time hvis du har fastlege i Balsfjord kommune og er folkeregistrert i kommunen:

- Logg deg inn på helsenorge.no

- Gå på timebestilling der du booker time. 

- Velg timebok: vaksine. Her kan det være flere alternativer for timebøker.

- Velg et tidspunkt som passer.

Time til dose 2 får du hos oss etter at du har fått dose 1 med vaksinen. Det er tolv uker mellom dosene, og man kan ikke flytte på dose 2 når man har fått time til vaksinering av dose 1. Det er viktig å sjekke når du bestiller time til dose 1 at du er hjemme tolv uker senere. Dersom det oppstår noe slik at du må endre timen kan du ta kontakt med oss.

Du kan fortsatt motta SMS innkalling, den benyttes dersom vi har ledig kapasitet. Ringelisten for hurtig innkalling brukes fortsatt for de som til nå har meldt seg.

 

Personer som er folkeregistret i Balsfjord kommune vil få innkalling på SMS dersom de ikke selv bestiller via helsenorge.no.

Vi har begrenset med vaksiner så det er veldig viktig at du møter opp til avtalt tidspunkt. Hvis du er forhindret fra å møte må du ringe 94012013 så fort som mulig.

Oppdatering 15.07.21

VIKTIG INFO!

Balsfjord kommune inviterer nå innbyggere født i 1997 – 2003, samt 1977 – 1981 til å booke time til vaksinering.

Inntil videre benyttes torsdager til første vaksine. Det oppdateres fortløpende på Helsenorge. Timer legges ut 7 dager før de er tilgjengelig.

Slik booker du time hvis du har fastlege i Balsfjord kommune og er folkeregistrert i kommunen:

- Logg deg inn på HelseNorge

- Gå på timebestilling der du booker time.

- Velg timebok: vaksine. Det kan være flere alternativer for timebøker.

- Velg et tidspunkt som passer.

Time til dose to får du hos oss etter at du har fått dose en med vaksine. Det er tolv uker imellom dosene, og man kan ikke flytte på dose to når man har fått time til vaksinering av dose en. Så det er viktig å sjekke når du bestiller time til dose en at du er hjemme tolv uker senere.

 

Du kan fortsatt motta SMS innkalling, den benyttes dersom vi har ledig kapasitet. Ringelisten for hurtig innkalling brukes fortsatt for de som til nå har meldt seg.

- Hvis du ikke har tilgang til HelseNorge kan du ringe 94012013 mandag-fredag 08.30 -14.00.

 

Personer som er folkeregistret i Balsfjord kommune  vil få innkalling på SMS dersom de ikke selv bestiller via Helse Norge.

Vi har begrenset med vaksiner så det er veldig viktig at du møter opp til avtalt tidspunkt. Hvis du er forhindret fra å møte pga. sykdom må du ringe 94012013 så fort som mulig.

 

Oppdatering 12.07.21

Vi holder fortsatt på å fullvaksinere personer i risikogruppen, samt gruppe 9 (45-54 år).  Vi får 370 vaksiner i uke 29 noe som er en økning fra tidligere. Ifølge statistikk fra FHI, har nå 2739 personer i Balsfjord fått første dose, og 1539 personer fått andre dose. 

Informasjon om koronavaksinasjonsprogrammet finnes her: https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/

 

Vedrørende ringeliste for Covid-19 vaksinering.

Vi har fått mange henvendelser fra innbyggere som kan møte opp til vaksinering på kort varsel.

Kravet for å stå på lista var at man kan møte innen 30 minutter.

Ringelista er nå lang, og inntil videre så vil det ikke bli satt opp flere på lista.

Vennlig hilsen Vaksinasjonsteamet 

 

Oppdatering 1.7.21

Balsfjord kommune åpner nå for at innbyggere kan sette seg på ringeliste for innkalling til koronavaksine  på kort varsel ( inntil 30 min) . Det gjøres ved å sende sms til tlf nr 94012013.

Vaksinasjon foregår fortrinnsvis på onsdag og torsdag, i en periode også på fredager.

Aldersgruppen som nå innkalles etter liste er født i 1969, tilhører gruppe 9 i prioriteringen.

 

Det viser seg at flere ikke møter opp til time de har fått innkalling til, dette er meget arbeidskrevende og en ber om at innbyggerne møter opp til timen eller snarest mulig gir beskjed dersom de ikke skal ha vaksine.

Det har vært utfordrende å få timeboka på plass, men håper at det løser seg neste uke.

 

Stian Andersen

ass.kommuneoverlege

 

Oppdatering 25.6.21

Vaksinasjon

Totalt har over 40% av befolkningen i Balsfjord fått første vaksinedose, med Pfizer. Hvor stor andel av befolkningen som er vaksinert varierer fra kommune til kommune, og påvirkes av størrelsen på kommunen og hvor stor del av befolkningen som er eldre. Større distriktskommuner med eldre befolkning vil derfor bruke lengre tid på å vaksinere seg ned til normal-befolkningen, slik som Balsfjord. Alle doser som mottas i kommunen, settes samme uke. Vi kan ikke påvirke antall doser vi får, og følger retningslinjene gitt av FHI for hvem som får vaksine når.  

 

Vi vaksinerer denne og neste uke personer ned til fødselsår 1962: dette er en stor gruppe og det vil ta 2-3 uker før vi er ferdig med denne gruppen. Balsfjord vil begynne med timebok og mulighet for bestilling av time innen kort tid- vi vil gi nærmere informasjon.

   

For alle innbyggerne i Balsfjord: vaksinasjonsteamet vil fortsette å ta kontakt med deg direkte når det er din tur, og du trenger ikke å kontakte legekontoret eller spørre fastlege om når det er din tur. Vi kan ikke forutse mer enn to uker frem i tid om hvem og når vi skal gi vaksinen, siden vi får vite antall doser først to uker i forveien. Innbyggere må være forberedt på at vaksinasjonen vil fortsette utover sommeren, både for dose 1 og dose 2. Det er viktig at dette prioriteres. Vi gjør også oppmerksom på at innbyggere i Balsfjord tar telefonen selv om det er ukjent nummer i tiden fremover.

 

Stian Andersen

Ass. kommuneoverlege

 

 

Oppdatering 11.06.21 kl 12:30

Vaksinasjon

Totalt har rundt 34% av befolkningen i Balsfjord fått første vaksinedose, med Pfizer. Det vil ikke være aktuelt å vaksinere med Janssen vaksinen i Balsfjord kommune per i dag. Hvor stor andel av befolkningen som er vaksinert varierer fra kommune til kommune, og påvirkes av størrelsen på kommunen og hvor stor del av befolkningen som er eldre. Større distriktskommuner med eldre befolkning vil derfor bruke lengre tid på å vaksinere seg ned til normal-befolkningen, slik som Balsfjord. Alle doser som mottas i kommunen, settes samme uke. Vi kan ikke påvirke antall doser vi får, og følger retningslinjene gitt av FHI for hvem som får vaksine når.  

Neste uke vil vi fortsette med risikogrupper ned til 18 år, og vi vil starte opp med vaksinering av normalbefolkningen innen få uker: trolig vil vi begynne med timebok der du kan bestille selv. Nærmere informasjon vil komme. 

Fastlegene har hentet ut pasientlister som viser hvem som er i risikogruppene, og disse vil også bli kontaktet direkte av vaksinasjonstemaet i tiden fremover. Se link for informasjon om risikogrupper i gruppe 5-7:  

https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/hvem-kan-fa-koronavaksine/#risikogrupper.

Hvis man har fastlege i annen kommune og har risiko-tilstand, blir dette meldt til Balsfjord kommune slik at det blir registrert for å få vaksine hos oss. Hvis du er i tvil om du er meldt, trykk på link og se om du er i risikogruppe. Hvis du er det, ta kontakt med legekontoret på 77722000 og meld deg.

For alle innbyggerne i Balsfjord: vaksinasjonsteamet vil fortsette å ta kontakt med deg direkte når det er din tur, og du trenge rikke å kontakte legekontoret eller spørre fastlege om når det er din tur. Vi kan ikke forutse mer enn to uker frem i tid om hvem og når vi skal gi vaksinen, siden vi får vite antall doser først to uker i forveien. Innbyggere må være forberedt på at vaksinasjonen vil fortsette utover sommeren, både for dose 1 og dose 2. Det er viktig at dette prioriteres. Vi gjør også oppmerksom på at innbyggere i Balsfjord tar telefonen selv om det er ukjent nummer i tiden fremover.

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

OM VAKSINASJON I BALSFJORD

Oppdatering 4.6.21 kl 14:00.

Vaksinasjon

Totalt har i underkant av 30% av befolkningen i Balsfjord fått første vaksinedose. Hvor stor andel av befolkningen som er vaksinert varierer fra kommune til kommune, og påvirkes av størrelsen på kommunen og hvor stor del av befolkningen som er eldre. Større distriktskommuner med eldre befolkning vil derfor bruke lengre tid på å vaksinere seg ned til normal-befolkningen, slik som Balsfjord. Alle doser som mottas i kommunen, settes samme uke. Vi kan ikke påvirke antall doser vi får, og følger retningslinjene gitt av FHI for hvem som får vaksine når.  

Neste uke vil vi fortsette med risikogrupper fra 65 år og ned til 18 år (fra eldst til yngst). Oppstart med vaksinering av normalbefolkningen nærmer seg. Trolig vil vi begynne med timebok, der innbyggerne kan bestille time til vaksinasjon selv. Nærmere informasjon vil komme.

Fastlegene har hentet ut pasientlister som viser hvem som er i risikogruppene, og disse vil også bli kontaktet direkte av vaksinasjonstemaet i tiden fremover. Se link for informasjon om risikogrupper i gruppe 5-7:  

https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/hvem-kan-fa-koronavaksine/#risikogrupper. Hvis man har fastlege i annen kommune og har risiko-tilstand, blir dette meldt til Balsfjord kommune slik at det blir registrert for å få vaksine hos oss.

For alle innbyggerne i Balsfjord, om du er eldre, i risikogruppe eller helsepersonell: vaksinasjonstemaet tar kontakt med deg direkte når det er din tur, og du trenger ikke å kontakte legekontoret eller spørre fastlege om når det er din tur. Vi kan ikke forutse mer enn to uker frem i tid om hvem og når vi skal gi vaksinen, siden vi får vite antall doser først to uker i forveien. Innbyggere må være forberedt på at vaksinasjonen vil fortsette utover sommeren, både for dose 1 og dose 2. Det er viktig at dette prioriteres. Vi gjør også oppmerksom på at innbyggere i Balsfjord tar telefonen selv om det er ukjent nummer i tiden fremover.

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

Sist oppdatert tirsdag 25.05.21.

Vaksinasjon

Vaksinasjon med Pfizer fortsetter, men for denne uken er det kun vaksiner for dose 2 (altså ingen nye innbyggere som vil  bli vaksinert).

Totalt har i overkant av 26% av befolkningen i Balsfjord fått første vaksinedose. Hvor stor andel av befolkningen som er vaksinert varierer fra kommune til kommune, og påvirkes av størrelsen på kommunen og hvor stor del av befolkningen som er eldre. Større distriktskommuner med eldre befolkning vil derfor bruke lengre tid på å vaksinere seg ned til normal-befolkningen, slik som Balsfjord. Alle doser som mottas i kommunen, settes samme uke. Vi kan ikke påvirke antall doser vi får, eller prioritere annerledes enn retningslinjene som er gitt av FHI.  

Neste uke vil vi fortsette med ny-vaksinering, da risikogrupper fra 65 år og ned til 18 år (fra eldst til yngst). Vi vil trolig starte med vaksinering av alder 55-64 i midten av juni, men vil informere mer når det nærmer seg.

Fastlegene har hentet ut pasientlister som viser hvem som er i risikogruppene, og disse vil også bli kontaktet direkte av vaksinasjonstemaet i tiden fremover. Se link for informasjon om risikogrupper i gruppe 5-7:  

https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/hvem-kan-fa-koronavaksine/#risikogrupper. Hvis man har fastlege i annen kommune og har risiko-tilstand, blir dette meldt til Balsfjord kommune slik at det blir registrert for å få vaksine hos oss.

 For alle innbyggerne i Balsfjord, om du er eldre, i risikogruppe eller helsepersonell: vaksinasjonstemaet tar kontakt med deg direkte når det er din tur, og du trenger ikke å kontakte legekontoret eller spørre fastlege om når det er din tur. Vi kan ikke forutse mer enn to uker frem i tid om hvem og når vi skal gi vaksinen, siden vi får vite antall doser først to uker i forveien. Innbyggere må være forberedt på at vaksinasjonen vil fortsette utover sommeren, både for dose 1 og dose 2. Det er viktig at dette prioriteres. Vi gjør også oppmerksom på at innbyggere i Balsfjord tar telefonen selv om det er ukjent nummer i tiden fremover.

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 

Oppdatering mandag 25.01.21

Balsfjord kommune begynte vaksinasjon av befolkningen 05.01.2021, med vaksiner fra Pfeizer. Hver uke mottar Balsfjord mellom 25 og 30 vaksiner. Vaksinen må settes to ganger med tre ukers mellomrom for å kunne gi full effekt. 97% av de vaksinerte er beskyttet av dette, noe som gir stor trygghet. 

Etter hvert kan det bli aktuelt med massevaksinasjon med en ny vaksine, såkalte Oxford vaksinen. Balsfjord kommune er rustet for å kunne gjøre massevaksinering på kort varsel og har kapasitet til å vaksinere opptil halve befolkningen i løpet av 2-4 uker. Per i dag vet vi ikke når vi får Oxford vaksinen, men vil komme tilbake med mer informasjon.

Rekkefølgen for vaksinen

Vaksineringen foregår etter en bestemt rekkefølge, ut fra hvem i befolkningen som er mest sårbar for Covid-19 og hvem som blir mest eksponert for det i sin jobb. Ut fra FHI sine anbefalinger har vi altså følgende rekkefølge for prioritering:

1-Beboere på sykehjem og omsorgsboliger: BBS og Malangstun.

2-Brukere av pleie-omsorgstjenester, slik som hjemmetjenesten med flere: det er egen liste for prioritering som avdelingsledere i kommunen har.

3-Fra 10.01.21 blir dessuten 20% av dosene gitt til helsepersonell, det vil si legetjenesten, legevakten og helsepersonell i helse-omsorgstjenesten. Kommunen  har utarbeidet en egen liste for prioritering av ansatte (hvem skal få når).

4-Hjemmeboende eldre ned til 85 år som ikke bruker pleie-omsorgstjenester: trolig tidligst i midten av februar 2021, og disse vil bli kontaktet for å ta vaksinen når det nærmer seg (minst en uke i forveien).

5-Hjemmeboende eldre ned til 65 år som ikke bruker pleie-omsorgstjenester: trolig tidligst i begynnelsen av mars 2021, og disse vil bli kontaktet for å ta vaksinen når det nærmer seg (minst en uke i forveien).

6-Personer i risikogrupper: fastlege vil finne ut hvem dette er, og vil starte mest trolig ila mars måned. VI vil ta kontakt når dette nærmer seg (minst en uke i forveien).

7-Resterende del av befolkningen vil trolig få vaksinen vår/sommer 2021.

Når får du vaksinen?

Det er fortsatt usikkerhet om hvor mange doser vi får tilsendt uke for uke. Det vil si at vi kun kan planlegge vaksinasjon uke for uke, og kan ikke gi en sikker vaksinasjonsplan enda. Derfor trenger Ingen å ta kontakt med legekontoret om vaksinen: vi vil gi mer informasjon og kontakte de som er aktuell for vaksine fortløpende i tiden fremover .Vi anbefaler at du følger med på våre oppdateringer ukentlig, som legges ut på kommunens hjemmeside og Facebook.

Alle innbyggere i Balsfjord må ta stilling til om de skal ha vaksinen eller ikke, og vi håper og anbefaler alle å ta denne.

Generelt om vaksineringen, følg link fra FHI: https://www.fhi.no/publ/informasjonsark/koronavaksine-pa-1-2-3/

Nye retningslinjer covid-19, torsdag 27.05.21 kl 10:00

NYE RETNINGSLINJER COVID-19      

Torsdag 27.05.21 kl. 10.00

 

Skoler og barnehager

Fra mandag 31.05.21 vil skoler og barnehager i Balsfjord gå over på grønt. Det betyr at barn og elever kan bevege seg mer fritt og ikke bare i kohorter, og hverdagen kan organiseres mer som normalt.

Vi minner på at smittevernregler fortsatt skal overholdes: 1m avstand mellom voksne, ikke håndhilse/unngå nærkontakt og vaske/sprite hender så ofte som mulig. Og selvsagt holde seg hjemme og teste seg hvis man har hoste, feber eller halsvondt.

Arrangementer og sammenkomster

 • Hjemme kan du ha 10 personer på besøk, i tillegg til fullvaksinerte (de teller ikke)
 • Utenfor hjemmet kan det være samlet inntil 20 personer innendørs (leid lokale/offentlig sted) og 30 personer utendørs
 • Arrangementer innendørs kan ha inntil 50 personer uten faste plasser/100 personer med faste plasser
 • Arrangementer utendørs kan ha inntil 200 personer uten faste plasser/600 person er med faste plasser

For mer informasjon om arrangementer og smitteregler, bruk følgende link:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-og-informasjon-til-andre-sektorer-og-yrkesgrupper/anbefalinger-ved--store-arrangementer-knyttet-til-koronasmitte-i-norge/

 

Status smitte

En påvist smittet siste tre dager i vår region (Tromsø/nabokommuner): en i Tromsø som kom fra utlandet. Det omfattende utbruddet i Hammerfest har i så måte ikke påvirket vårt område i særlig grad.

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

 


 

Oppstart vaksinasjon i Balsfjord - 8. februar 2021

 

OPPSTART: VAKSINASJON I BALSFJORD
Vi vil med stor sannsynlig begynne med vaksinasjon av innbyggere folkeregisterert i Balsfjord i løpet av februar 2021.

Først ut er personer i aldersgruppen fra 65 år og oppover, med de eldste først, og risikogrupper i alderen 18 til 64 år. Vi vil ringe deg minst fem dager før vaksinen skal settes, og gi deg tid og sted for vaksinen. Du må gjøre følgende:

 • Ta stilling til om du ønsker eller ikke ønsker å ta vaksinen. Vi anbefaler alle å ta vaksinen, da den beskytter godt mot Covid-19 og gir lite bivirkninger.
 • Ta telefonen hvis vi ringer med nummeret 777 22 150
 • Informere familie-medlemmer som ikke er oppdatert på digitale plattformer om at vi vil ta kontakt.
 • Du trenger ikke å ta kontakt med kommunen eller legekontoret om vaksinen: vi vil kontakte deg!

Om vaksinen

Vi begynner vaksinasjonen med Pfizer. Etter første dose må du ta en til dose 21 dager senere for å gi best mulig beskyttelse, tid og sted vil du få når du får første dose. Neste vaksine til befolkningen vil være Oxford-vaksinen, men vi vil komme tilbake med mer informasjon i løpet av februar når vi har fått vite tidspunkt for oppstart.

For mer informasjon om vaksinasjon, se følgende link: www.helsenorge.no/koronavirus/koronavaksine/

Vi ser frem til å vaksinere dere frem til en mer normal og trygg hverdag- vel møtt!

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege

Balsfjord kommune

Generell informasjon om covid-19 i Balsfjord

Ved symptomer som hoste, halsvondt, feber eller mistet smaks- og luktesans burde man teste seg for viruset. Dette foregår kl. 10.45 på Storsteinnes legekontor mandag til fredag. For å bestille testing må man ringe 777 22000.

I helger (fredag og lørdag) er det kun ved mistenkt smitte eller nærkontakt det er aktuelt med testing. Da kontaktes legevakten på telefon 116 117.

Det gis følgende råd til befolkningen:

 1. Ved time hos lege: hvis det er mulig, ta timen via telefon eller video. Viktig å holde antall mennesker samlet på venterommet så lavt som mulig
 2. Pasienter må bruke munnbind ved besøk på legekontoret: ikke ta flere enn ett munnbind!
 3. Aldri kom til legekontoret med symptomer på Covid-19 uten å ha varslet/avtalt med legekontoret!
 4. Reise minst mulig, både regionalt og nasjonalt
 5. Unngå store arrangementer og ansamlinger, også sosialt hjemme
 6. Når på butikk og ute blant folk: hold 1m avstand, sprit hender så ofte som mulig og hold deg hjemme hvis syk

Kriseledelsen i kommunen med ordfører, rådmann og kommuneoverlege gir oppdatering på status smitte tirsdag og fredag på hjemmeside og Facebook, og umiddelbart hvis det er påvist smitte eller det er annen spesiell situasjon som befolkningen må ta hensyn til.

For fortløpende informasjon om viruset i Norge, følg link:  https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/

 

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Kommuneoverlege - Balsfjord

OVERVEKT OG RISIKO 16.04.21

Ved overvekt har man økt risiko for komplikasjoner hvis man blir smittet med Covid-19. Har du eller legen beregnet din BMI, altså et tall som sier noe om vekten i forhold til høyden din? Har du en BMI over 35 skal du prioriteres for vaksine.

Ta testen her, og hvis den er over 35, send oss SMS på 2097: begynn meldingen med STORSTEINNES (store bokstaver), deretter navn, fødselsnr og at du ønsker vaksinen siden du har BMI over 35.

Link til testen: https://nhi.no/skjema-og-kalkulatorer/kalkulatorer/diverse/bmi-kalkulator-kroppsmasseindeks/?fbclid=IwAR21ccH_fxyBtOjgpIJiO4ADTS4PHssCmjIDDBe8SvAmz6bVvIEayH86tHU