Eventen finner sted fra 28 Mars til 3 April 2011

frikjøring i TamokArctix er en del av Freeride World Qualifier, en serie på over 30 konkurranser som går over hele verden. Freeride World Qualifiers, eller FWQ, er konkurranser hvor man kan samle poeng for å kvalifisere seg til å delta i Freeride World Tour, eliteserien i frikjøring.

Arctix vil bli avholdt i Tamokfjellan. Eventen har en 5 dagers venteperiode. En av disse dagene vil konkurransen bli avholdt, det blir ét konkurranserun denne dagen. Det vil være 36 deltagere,  hovedsakelig fra Norge, Finland, Sverige.

Halvparten vil være skikjørere og halvparten brettkjørere. I hver gren blir det 12 menn og 6 kvinner.

Vi bruker et 6 seters helikopter (som på bildet) for å løfte deltagerene opp på fjellet konkurransedagen. Det vil også bli mulighet for et antall heliløft  for treningsrun forut for konkurransen og for film og fotoshoots.

Frikjøring i TamokTamok har svært gode fjell for frikjøringskonkurranser. I de siste årene har Cohkka Guiding and Events utforsket området og funnet mer enn 10 facer med potensiale for konkurranser. Noen av disse facene er større enn det som brukes i konkurranser noe annet sted i verden.

Det er mye snø i Tamokdalen og siden flere deltagere på toppnivå deltar er det stor meget stor sjanse for et vellykket arrangement.

 

 

Helikopter i TamokWebsite vil være oppe senest 1Mars.

Vi ønsker særlig at de beste i landsdelen deltar, for nærmere info ta kontakt med Aadne Olsrud  pr mail:   aa.o@c2i.net

 

Aadne Olsrud

Tamok