I Balsfjord Kommune er det en person som oppsøker beboere i hjemmet sitt, sier at han skal på brannkontroll for sjekk av håndslokkere og brannalarm.   Vedkommende selger håndslokkere, brannalarm etc,  med andre ord en form for dørsalg.

Balsfjord Brann og redning utfører tilsyn på boliger/ ildsted og særskilte brannobjekt som skoler , barnehager og tar kontroll på håndslokkere  hvis ønskelig av huseier, med faktura tilsendt i ettertid fra Balsfjord kommune. Brannvesenet selger ikke håndslokkere, alarmer,  takstiger eller lignende. 

Når brannvesenet kommer på besøk er det med uniformert bil som det står Balsfjord brann og redning på, og i tillegg bæres det uniform og vi vil legitimere oss. 

Skulle noen bli kontaktet/ oppsøkt hjemme av noen som tilbyr denne tjenesten, bør du være å vakt. Spør om det er i regi av brannvesenet, og hvorfor vedkommende kommer nå. Er du usikker så ring gjerne og spør om vi har noen kontroller på aktuelt tidspunkt:

Feier Torbjørn Haugland 905 68 040
Brannmester Morten Nilsen 909 16 695

Det er kommet en forskrift som er gjeldende fra 01.01.2016

Forskift om brannforbygging

§ 7. Brannvarsling og manuelt slokkeutstyr i bolig og fritidsbolig

Eieren av boliger og fritidsboliger skal sørge for at byggverkene har brannalarmanlegg eller et tilstrekkelig antall røykvarslere. Det skal være minst én detektor eller røykvarsler i hver etasje, som skal dekke kjøkken, stue, sone utenfor soverom og sone utenfor tekniske rom. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom når dørene mellom rommene er lukket.

Eieren skal sørge for at boliger og fritidsboliger er utstyrt med minst ett av følgende slokkeutstyr som kan brukes i alle rom:

a) formfast brannslange med innvendig diameter på minst 10 mm fast tilkoblet vannforsyningsnett

b) pulverapparat på minst 6 kg med ABC-pulver

c) skum- eller vannapparat på minst 9 liter

d) skum- eller vannapparat på minst 6 liter med effektivitetsklasse på minst 21A

e) annet manuelt slokkeutstyr med tilsvarende slokkekapasitet.

Eieren skal sørge for at røykvarslere og manuelt slokkeutstyr i boliger og fritidsboliger blir kontrollert ved funksjonsprøve eller ettersyn i samsvar med leverandørens anvisninger, og at de vedlikeholdes slik at de fungerer som forutsatt.

Skulle noe være uklart eller spørsmål ta kontakt med Balsfjord Kommune på tlf 777 22 000

 

Brannmester

Morten Nilsen