Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Viktig melding:

Vi endrer utseendet på hjemmesiden. I en overgang kan noe informasjon være mangelfull.

Friluftsliv

Turmål

Balsfjord kommune byr på en mengde naturopplevelser og turmål. Naturen er storslagen med en vakker topografi og en mengde idyller som kontrast til det storslagne.
I tillegg til fjellene finner du en rekke turmål i skog og mark.
varden

Juksavatn friluftsområde

Juksavatn-området er av Balsfjord kommune lagt ut som friluftsområde på grunn av natur-, kultur- og opplevelsesverdier i området. Området byr på kulturhistorie, muligheter for småturer rundt det idylliske vatnet og for lengere turer inn mot Andorvatnet. Det er gode muligheter for fiske og småviltjakt.

Ferdsel i utmark

Alle har rett til å ferdes i skog og mark og til å høste av naturens goder til eget forbruk, men
På skogstur

Turer og turmål i Segelvvass-området

Sagelvvassområdet er prega av den kalkholdige berggrunnen av kambro-silursik alder. Dette gir et næringsrikt jordsmonn, stor planteproduksjon og frodighet. Spesielle forekomster gjør at berggrunnen er interessant også på andre måter. I området er bygd et ganske omfattende nett av skogsveger som gjør områdene og turmålene relativt lett tilgjengelige både til fots og til sykkel. Det er merket en del leier. Området gir godt utgangspunkt for turer inn i Blåtind.
sagelvv9_150x112

Jakt og fiske

For friluftsinteresserte må kommunen betegnes som et eldorado. Her er utallige turmuligheter både sommer som vinter, med gode og varierte fiske- og jaktmuligheter.